padi diepduik specialty

Als je gaat duiken hoor jij dan ook altijd die roep uit de diepte? Ook als je geen last hebt van narcose zul je waarschijnlijk dat gevoel wel eens gehad hebben. Diep duiken heeft iets spannends en mysterieus.

Als je je diepduik specialty hebt afgerond mag je tot 40 meter gaan duiken zonder decompressie. Een van de belangrijkste zaken die je zult leren is dat spanning, avontuur en records geen goede redenen zijn om diep te gaan. Diep duiken brengt risico met zich mee en er moet een goede reden zijn om die extra risico's te nemen. Toch weten we allemaal dat er veel mooie wrakken of ecosystemen op grotere diepte te vinden zijn.

Gelukkig leer je tijdens deze specialty ook hoe je dit soort duiken veilig kunt maken. Zo leer je meer over stikstof narcose en hoe je daar mee om kunt gaan. Ook ga je wat dieper in hoe je een goede gasplanning moet maken voor een diepe duik. Kortom een hele interessante specialty.

toelatingseisen

  • 15 jaar of ouder
  • padi advanced open water (of equivalent)
  • geen medische bezwaren of goedgekeurd door een arts

kosten

Deelname aan deze cursus kost: €249,-. (€ 199.- als gecombineerd met advanced open water cursus)

De prijs is inclusief:

  • studie materialen
  • instructeurskosten
  • certificeringskosten

Niet inbegrepen is:

  • duik uitrusting
  • entree tot de duiklocatie(s)
  • vervoer

cursus opzet

De diepduik specialty is modulair opgebouwd en bestaat uit verplichte 2 delen welke moeten worden afgerond.

theorie

De theorie bij deze specialty kun je zelfstandig thuis doornemen. De huiswerk opgaven worden vervolgens voor de trainingsduiken behandeld.

4 open water duiken

Bij deze specialty cursus ga je (minstens) 4 duiken maken tussen de 18 en 40 meter diep. Tijdens de duiken ga je door middel van simpele testjes zelf ondervinden hoe diepte je duik beĆÆnvloedt.

Het doel is dat jij leert om zelfstandig diepere duiken te plannen en deze vervolgens volgens plan uit te voeren. Zonder daarbij te moeten vertrouwen op je buddy of instructeur. Je moet laten zien dat je goed je computer en luchtvoorraad in de gaten hebt en consequent je safety stops maakt.

vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online oriƫntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.