padi nitrox specialty

prijs:

€ 99,- pp

inclusief:
  • studiematerialen
  • gebruik analyse apparaat
  • certificering
exclusief:
  • lucht/gassen
  • uitrusting (optioneel)
  • entree (optioneel)
  • vervoer
duur:

in overleg

team grootte:

maximaal 3

Duiken met verrijkte lucht, oftewel nitrox, biedt veel voordelen Het is ook niet voor niets dat dit de meest populaire specialty cursus is die padi aanbiedt.

Met nitrox heb je een langere bodemtijd of een korter oppervlakte interval nodig. Bij welke duiker klinkt dat nu niet als muziek in de oren.

Het gebruik van de hogere zuurstof percentages brengt echter ook een paar risico's met zich mee. Hier moet je zowel bovenwater als onderwater rekening mee houden.

Dit is precies wat je leert tijdens deze populaire specialty cursus.

toelatingseisen

  • 12 jaar of ouder
  • padi open water (of equivalent)
  • geen medische bezwaren of goedgekeurd door een arts

opzet van de cursus

De nitrox specialty bevat 2 verplichte delen en 1 optioneel gedeelte. Deze specialty kan zowel gedaan worden als een geheel theoretische cursus of optioneel met 2 nitrox duiken.

theorie

Tijdens je open water cursus heb je concepten als druk en volume geleerd. Nu ga je deze kennis verder uitbreiden met het concept van partiele gasdrukken en de invloed hiervan op je duik. Je leert hoe je met een paar simpele formules en tabellen je duik moet plannen als je Nitrox gebruikt.

Ondanks het feit dat de theorie soms uitdagend gevonden wordt, kan iedereen het in een middag onder de knie krijgen.

workshop zuurstof analyse

Bij het gebruik van nitrox is het belangrijk te weten welk gasmengsel er in je fles zit. Gedurende een korte workshop leer je hoe een zuurstofanalyser werkt en hoe je zelf je gas moet analyseren. Vervolgens ga je jouw computer instellen met het correcte mengsel.

2 duiken (optioneel)

Als je eenmaal je duikplanning hebt aangepast en de computer correct hebt ingesteld ben je helemaal klaar om te gaan duiken. Tijdens de duik zul je echter niet zoveel merken van het gebruik van Nitrox. Het ruikt en smaakt namelijk niet anders dan gewone lucht. Het enige dat je zou kunnen opmerken is dat je computer een langere nul-tijd aangeeft en laat dat nu precies zijn waarom je deze cursus doet.

vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online oriƫntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.