padi rescue cursus

Photo by VisionPic .net from Pexels

Duikers redden, dat is wat je denkt als je de naam "Rescue" hoort en dat is precies wat je gaat leren.

Echter blijft het niet alleen bij het redden van duikers. Een groot gedeelte van de cursus besteedt ook aandacht aan het voorkomen van problemen.

Tijdens deze cursus gaat je focus veranderen. Ligt de nadruk bij de andere cursussen voornamelijk op jouw duikvaardigheid, in de rescue cursus ga je leren beter naar je buddy en andere duikers te kijken.

Duikers die hun rescue gehaald hebben zijn het er vaak over eens: De rescue cursus was niet alleen de meest interessante en de leukste cursus maar ook de meest uitdagende die ze ooit gedaan hebben.

Dat betekent niet dat deze cursus alleen geschikt is voor de sterke duik(st)ers. Je leert verschillende technieken waarmee iedereen tot zijn beste vermogen een duiker in moeilijkheden kan helpen.

toelatingseisen

 • padi advanced open water (of equivalent)
 • ouder dan 12 jaar
 • geldig EHBO of EFR diploma (maximaal 24 maanden oud)

kosten

Deelname aan deze cursus kost: €349,-. Doet je buddy mee dan is een korting van toepassing.

De prijs is inclusief:

 • cursusmaterialen
 • instructeurskosten
 • certificeringskosten

Niet inbegrepen is:

 • uitrusting*
 • lucht/gassen
 • toegang tot duikplaats
 • vervoer
 • EFR

*Fles en lood zijn kosteloos te lenen. Overige uitrusting kan gehuurd worden.

opzet van de cursus

De rescue cursus is modulair opgezet en bestaat uit 3 verschillende delen.

1- theorie

De theorie gaat dieper in op de risico's van het duiken. Hoe spot je (potentiele) problemen, maar ook hoe je problemen voorkomt. Je leert hoe je moet handelen als problemen zich daadwerkelijk voor doen. Zo leer je te handelen bij DCI en andere aan duiken gerelateerde problemen.

Om je rescue cursus te kunnen afronden zul je in het bezit moeten zijn van een geldig EHBO of EFR diploma dat niet ouder is dan 24 maanden. Tijdens de theorie sessies is er echter ruimte om gedurende de cursus ook een EFR cursus af te ronden.

2- buitenwater

Tijdens de buitenwater sessies ga jij aan de slag met 10 verschillende vaardigheden en ga je werken aan jouw zelfredzaamheid.

3- de scenario's

Nadat je alle vaardigheden onder de knie hebt ga je deze in praktijk brengen tijdens 2 scenario's. We gaan een echte noodsituatie nabootsen, waarbij jij als rescue duiker de leiding neemt en adequaat moeten handelen.

Alle kennis die je hebt opgedaan zul je moeten toepassen om met deze noodsituaties om te moeten gaan. Zeker het meest leuke en uitdagende gedeelte van de cursus.

locaties

De rescue cursus kan gegeven worden in de meeste gangbare duiklocaties in Nederland. De kans is groot dat het ook mogelijk is in de locatie van jouw voorkeur. Dit bespreken we tijdens het orientatiegesprek.

vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online oriƫntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.