padi divemaster opleiding

De divemaster opleiding is de eerste opleiding tot een duik professional. Een divemaster is opgeleid om duiken te leiden en als assistent te fungeren tijdens duikcursussen. Er zijn zelfs een paar padi cursussen die de divemaster zelfstandig mag geven.

Jouw padi divemaster certificering is geldig en bruikbaar in de hele wereld. Laten we nu eerlijk zijn; wat is er nu mooier dan betaald worden om duiken te leiden op een tropisch eiland met geweldige riffen?

Het streven is om je aan het einde te certificeren als divemaster met DSD leader bevoegdheid. Dit houdt in dat je ook zelfstandig discover scuba diving mag leiden. Dit vergroot je kansen op een leuke baan in het buitenland!

toelatingseisen

 • padi rescue duiker (of equivalent)
 • 18 jaar of ouder
 • minstens 40 gelogde duiken - minimaal 60 voor certificering
 • geldig EHBO of EFR diploma (maximaal 24 maanden oud)
 • medisch keuring (niet ouder dan 12 maanden)

kosten

Deelname aan deze cursus kost: Op aanvraag.

De prijs is inclusief:

 • instructeurskosten

Niet inbegrepen is:

 • uitrusting*
 • lucht/gassen
 • toegang tot duikplaats(en)
 • padi fees + certificeringskosten
 • duikprofessional verzekering
 • vervoer

*Van een toekomstig professionals wordt verwacht dat ze gebruik maken van eigen uitrusting en dat deze in goede staat is. Mocht er echter nog enkele dingen missen dan is lenen of huren vaak te bespreken.

opzet van de opleiding

Het doel van de divemaster cursus is om je klaar te stomen als duik professional. Dat betekend dat je duikskills op demonstratieniveau zijn en dat je de theorie zo meester bent dat je alles kan uitleggen en toelichten. We gaan er voor zorgen dat je over voldoende leiderschapsvaardigheden beschikt om op een veilige en leuke manier groepen te leiden van verschillende niveau's.

De opleiding is opgezet in de vorm van een stage waar je gaat werken aan je skills en kennis. Hierbij hoort ook een stukje professionaliteit dat van je verwacht wordt.

Dit betekent onder andere dat je initiatief en eigenaarschap toont.

De divemaster opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 4 verschillende delen;

1 - theorie

Van een divemaster wordt verwacht dat de theorie kennis op orde is. De theorie tijdens de divemaster opleiding heeft een stuk meer diepgang. De theorie is uitdagend en wordt vaak onderschat door de cursisten. De theorie wordt in principe zelfstandig gedaan met behulp van het boek/werkboek en of e-learning. De theorie wordt afgesloten met een schriftelijk theorie examen.

2 - duik vaardigheden

Als divemaster moeten je duikvaardigheiden op orde zijn om oefeningen te demonstreren voor beginnende duikers. Zo zul je alle open water vaardigheden en rescue vaardigheden moeten beheersen en moet je zwem conditie op peil zijn.

3 - praktijk ervaring

Als divemaster moet je een leiderschapsrol op je moeten nemen. Je gaat zelfstandig groepen gidsen en als assistent fungeren tijdens cursussen. De enige manier dit te leren is door zelf te doen. Je zult dus een paar keer meelopen om vervolgens zelf de leiding te nemen onder supervisie.

Als divemaster mag je bepaalde cursussen zelfstandig geven. Uiteraard zul je ook leren hoe je deze lessen geeft.

4 - DSD stage (optioneel)

Om gecertificeerd te worden als DSD Leader moet je een DSD stage doen. Dit betekend dat je minimaal 4 Discover Scuba Diving programma's zelfstandig moet geven in beschut water. Uiteraard allemaal onder directe supervisie van een instructeur

vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online oriƫntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.