padi open water cursus

prijs:
  • zomercursus: v.a. €350,- pp
  • wintercursus: v.a. €499,- pp
inclusief:
  • studiematerialen
  • instructeurskosten
  • certificeringskosten
  • lucht/gassen
  • toegang duikplaats
exclusief:
  • uitrusting*
  • vervoer
duur:

in overleg

team grootte:

maximaal 3**

*Fles en lood zijn kosteloos te lenen. Overige uitrusting moet gehuurd worden.

**Grotere groepen zijn ook mogelijk. Informeer voor de mogelijkheden

De padi open water cursus is de beginnerscursus voor iedereen die wil leren duiken. Je leert de basis van het duiken met perslucht zodat je veilig kunt gaan duiken. Na het succesvol afronden van deze cursus mag je met een buddy zelfstandig duiken tot een maximale diepte van 18 meter.

Wereldwijd is padi de grootste opleider van duikers en is actief in meer dan 200 landen. Daarmee is het padi open water certificaat echt wereldwijd erkend en stelt je in staat om overal in de wereld te duiken. Het is niet voor niks dat hun slogan is:"Padi, the way the world learns to dive".

De cursist centraal stellen is waar het bij Aquatic Explorers om draait. Er zijn geen vaste cursusdagen en de cursus wordt alleen gegeven als priv├ę cursus. Dat betekend dat de enige mede-cursisten je eigen buddy, partner of familie zijn.

Alle focus ligt dus op jou, waardoor jij het meeste uit de cursus kunt halen en er agenda-technisch de meeste flexibiliteit mogelijk is.

toelatingseisen

Om deel te mogen nemen aan deze cursus zijn een paar toelatingseisen van toepassing:

opzet van de cursus

De cursus is modulair opgezet en bevat zowel theorie als praktijk. Er is een goede afwisseling mogelijk tussen theorie, workshops en duiken. Hierin is veel mogelijk om aan jouw agenda wensen tegenmoet te komen.

theorie

De cursus begint met theorie. Hier leer je alle basis principes en procedures die je later in de cursus gaat oefenen.

Het grootste gedeelte van de theorie is zelfstudie uit het boek of middels e-learning. De zelfstudie wordt afgewisseld met klassikaal onderwijs waar nodig of gewenst.

Het theorie gedeelte wordt afgesloten met een schriftelijk examen.

beschutwaterduiken

De eerste ademteugen vinden plaats in beschutwater. Dat betekend in omstandigheden vergelijkbaar met een zwembad. Verdeeld over minstens 2 dagen ga je alle basisvaardigheden oefenen en trainen onder gecontroleerde en makkelijke omstandigheden.

openwaterduiken

Als je de basisvaardigheden meester bent ga je deze herhalen en toepassen in realistische duikomstandigheden. Over minstens 4 duiken ga je alles in praktijk brengen. Aan het einde ben jij, en voel jij je, in staat om zelfstandig te duiken met iedere buddy.

cursusduur

De cursus bestaat normaal gesproken uit 3 workshop avonden en 5 duikdagen. Hoe deze ingepland worden is volledig vrij en aan te passen aan jouw beschikbaarheid.

vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online ori├źntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.