padi self-reliant specialty

prijs:

€ 249,- pp

inclusief:
 • studiematerialen
 • instructeurskosten
 • certificeringkosten
exclusief:
 • lucht/gassen
 • uitrusting
 • entree
 • vervoer
duur:

in overleg

team grootte:

maximaal 3

De self-reliant cursus zorgt ervoor dat je technieken gaat leren waardoor je minder, of niet meer, afhankelijk bent van je buddy in noodsituaties. Je leert hoe je veilig kunt solo duiken, echter is de cursus niet alleen maar bedoeld voor solo-duiker. Dit zijn ook waardevolle vaardigheden voor onder andere fotografen, divemasters en duikers die vaak met onervaren duikers duiken. Met de cursus wordt je niet alleen een betere duiker maar ook een betere buddy.

Solo duiken brengt extra risico's met zich mee waar je je niet tegen kunt wapenen met vaardigheden en daarom is het duiken met een (goede) buddy nog altijd de veiligste keuze.

Tijdens de cursus ga je leren om te plannen voor iedere noodsituatie onderwater en daar vervolgens een passend antwoord op te hebben. Hierdoor reduceer je de risico's als je buddy even iets verder weg is en hoef je niet altijd op je (onervaren) buddy te vertrouwen in het geval van een noodsituatie. Dit vermindert stress en zal ervoor zorgen dat die noodsituatie meer aanvoelt als een klein probleem dan een noodsituatie.

Kortom een zeer uitdagende specialty waar zelfs de meest ervaren duiker nog zijn voordeel mee kan doen.

toelatingseisen

 • 18 jaar of ouder
 • padi advanced open water (of equivalent)
 • minimaal 100 gelogde duiken
 • geen medische bezwaren of goedgekeurd door een arts

opzet van de cursus

De self reliant specialty is modulair opgebouw en bestaat uit 3 aparte delen welke moeten worden afgerond.

theorie

Om je goed voor te bereiden op je trainingsduiken dien je theorie door te nemen. Deze theorie kan zelfstandig thuis gedaan worden. De huiswerk opgaven worden vervolgens voor de trainingsduiken besproken. Mocht er behoefte zijn aan aanvullende theorielessen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

beoordeling vaardigheden

Om deze specialty cursus met succes af te ronden dient de cursist zijn eigen vaardigheden op pijl te hebben. Omdat het minimale aantal duiken geen garantie is voor het niveau van de verschillende vaardigheden van de duiker worden deze tijdens een aparte sessie beoordeeld.

Na deze sessie kan er begonnen worden met de cursus. Zijn er vaardigheden nog onder de maat dan kan er tijdens deze sessie aan geoefend worden. Is dat nog niet voldoende dan wordt er samen een opleidingsplan op gesteld, waarbij de cursist, met zijn eigen buddy's, ook zelfstandig aan zijn vaardigheden kan gaan oefenen.

minimaal 3 open waterduiken

Voor deze specialty dient de cursist minimaal 3 trainingsduiken te maken. Tijdens deze duiken ligt de nadruk op veilig duik gedrag om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Uiteraard gaan we noodsituaties simuleren en leer je daar vervolgens effectief op reageren.

Deze opleiding wordt door veel cursisten als uitdagend ervaren en verreist een goede beheersing van de basisvaaridgheden. Vaak is het nodig dat cursisten extra oefenduiken maken buiten de cursus om vaardigheden te oefenen.
vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online oriƫntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.