essentials workshop

prijs:

€ 275,- pp

inclusief:
 • instructeurskosten
exclusief:
 • lucht/gassen
 • uitrusting
 • entree
 • vervoer
duur:

3 dagen

team grootte:

tot 3 personen

De essentials workshop is bedoeld voor alle duikers die graag de puntjes op de i willen zetten. Verdeeld over drie dagen brengen we je duikvaardigheden naar een volgende niveau. De nadruk ligt op goede trim en controle over het drijfvermogen.

Het is al eeuwen bekend dat "oefening baart kunst". Dit betekend natuurlijk herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Het betekent echter ook feedback krijgen, feedback krijgen en feedback krijgen. Laat dat precies zijn waar deze workshop voor bedoelt is.

In tegenstelling tot de meeste cursussen is het doel van deze workshop niet om aan minimale eisen te voldoen. Echter, gaat het erom het beste uit jezelf te halen

Tijdens deze workshop ga je intensief werken aan:

 • verfijnen van je configuratie
 • je trim en control over je drijfvermogen
 • duiken in een team
 • vin technieken
 • dsmb schieten
 • basis (nood)procedures in trim

instap eisen

 • padi open water*
*) of gelijkwaardig van een andere organisatie

opzet van de cursus

 • orientatie

  De workshop begint met een (vrijblijvende) orientatiesessie. Daar maken we kort kennis met elkaar en bespreken we samen jouw doelen.

 • dag 1 - assessment

  De eerste dag staat in het teken van een assessment van de basisvaardigheden, zoals controle over het drijfvermogen, trim, vin technieken en zelfredzaamheid. Je gaat allemaal oefeningen uitvoeren en deze worden gefilmd. Het doel van deze assessment is om een beginsituatie vast te stellen en samen duidelijke verbeterpunten te identificeren.

  Vervolgens gaan we aan het "platform" werken door je uitrusting zodanig af te stellen dat je goed in balans bent. Dit maakt de rest veel makkelijker.

 • dag 2 - platform

  Op de tweede dag gaan we met behulp van verschillende oefeningen je drijfvermogen, trim en vin technieken perfectioneren. Het doel is dat jij precies kunt bepalen waar je in de waterkolom bent en waar je je heen beweegt. Je gaat werken aan verschillende vin technieken, zoals de frogkick, back-kick en helicopter-turn.

  Ook tijdens de tweede dag wordt er gefilmd en worden de beelden geevalueerd aan het einde van de dag.

 • dag 3 - procedures

  Op de derde dag verhogen we de moeilijkheid en ga je het "platform" gebruiken om verschillende procedures en oefeningen uit te voeren in trim. Het doel is om alle nieuwe vaardigheden in de praktijk toe te passen.

  Aan het einde evalueren we de vooruitgang en waar nodig krijg je nog tips om zelf aan te werken. Uiteraard krijg je de onderwaterbeelden zodat je zelf nog eens terug kunt kijken.

Afhankelijk van jouw wensen is het mogelijk om enige tijd te plannen tussen de verschillende dagen. Veel cursisten kiezen hiervoor omdat dit hun de mogelijkheid geeft zelf te oefenen en daardoor het meeste uit de workshop te halen.

locaties

Duik locatie(s) word(en) in overleg bepaald. Het is aan te bevelen dat er redelijk tot goed zicht is en een oefen platform aanwezig.

vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online oriƫntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.