begeleide duiken in Nederland

prijs:

€ 20,- pp

€ 50,- pd

€ 60,- pd

georganiseerd

1 prive duik*

2 prive duiken*

exclusief:
 • lucht/gassen
 • uitrusting
 • entree
 • vervoer**
* ) extra instructeurskosten kunnen van toepassing zijn.
**) carpoolen is in sommige gevallen mogelijk.

Deelnemen aan een begeleide duik is de perfecte manier om nieuwe duikplaatsen te ontdekken, ervaring op te doen of in contact te komen met nieuwe buddies. Een goede optie voor zowel de beginnende duiker als de meer ervaren duiker.


groepsduiken

Iedere begeleide duik begint met een duidelijke briefing. Hierin krijg je uitleg over de duikplaats, de faciliteiten, de potentiele gevaren en bespreken we het duikpan.

Er worden duidelijke afspraken gemaakt over buddyteams en wie wat gaat doen. Het staat de meer ervaren duikers vrij een eigen duikplan te duiken. Uiteraard nadat dit duidelijk gecommuniceerd is.

Na afloop is er ruimte voor de sociale aspecten van duiken en komen de logboeken en stempels te voorschijn.

Het duikplan wordt zoveel mogelijk afgestemd op het ervaringsniveau van de deelnemers. Waar mogelijk wordt er rekening gehouden met zowel de beginnende als meer ervaren duikers. Het kan echter zo zijn dat dit niet mogelijk is. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen is dan vaak de minst ervaren duiker leidend.
datumtijdniveaulocatie
23-07-202117h00OWboschmolenplas
30-07-202117h00OWBoschmolenplas
30-07-202117h00OWBoschmolenplas
06-08-202117h00OWBoschmolenplas
08-08-202110h00OWvinkenveense plassen
13-08-202117h00OWBoschmolenplas
15-08-202110h00OWgrevelingen (Zeeland)
20-08-202117h00OWBoschmolenplas
27-08-202117h00OWBoschmolenplas
29-08-202110h00AOWoosterschelde (Zeeland)

Bovenstaande planning kan onderhevig zijn aan veranderingen. Er kunnen aan deze planning geen rechten ontleed worden. Boek vooraf je duik!


privé duikgids

Het is ook mogelijk een privé duikgids te boeken. Dan bepaal jij de duikplaats, het plan en het tijdstip. Ideaal voor duikers die gebreveteerd zijn in het buitenland en de eerste keer in Nederland willen gaan duiken onder begeleiding.

Duiken in Nederland is super mooi, maar moet niet onderschat worden. Het is veel minder vergevingsgezind dan bijvoorbeeld duiken in de Middelandse zee en daarmee in sommige gevallen gevaarlijker. Het is ten zeerste aan te raden je eerste duiken in Nederland onder begeleiding te doen.

Heb je interesse in een privé duikgids neem dan contact op!

locaties

Boschmolenplas - Panheel

De thuisplas van Aquatic Explorers. Een duikplaats met goede voorzieningen, goed zicht, interessant onderwaterleven en veel leuke duikobjecten.

Je moet hier entree betalen of in het bezit zijn van een jaarkaart. Met de reuze minion Kevin op de foto gaan is een echte aanrader.

Meer informatie: Duiklocatie Boschmolenplas

De Beldert - Zoelen

Een mooie duikplaats in het midden van het land met goede voorzieningen. Het zicht is er meestal prima en er liggen leuke duikobjecten om te bezoeken.

Je moet hier een kleine entree betalen. Een echte aanrader is de afgezonken cockpit van een oud boeing verkeersvliegtuig.

Meer informatie: Duikcentrum de Beldert

Zandeiland 4 - Vinkeveense plassen

Misschien wel de bekenste duikplaats in zoetwater van Nederland. Gekenmerkt door het goede zicht met de karakteristieke goud/bruine kleur door de turflagen. Er zijn goede voorzieningen, leuke duikobjecten en onderwaterleven.

Je moet in het bezit zijn van een dagkaart of jaarkaart. Een echte aanrader is om de iconische bus te bezoeken.

Grevelingen - Zeeland

Het meest populaire zoutwatermeer in Nederland. Een zeer geschikte duiklocatie voor de beginnende duiker omdat er geen kentering is. Er zijn vele duikplaatsen in de grevelingen waarvan sommige met goede voorzieningen.

In de grevelingen is een geweldig en overweldigend onderwaterleven. Van grote kreeften en krabben tot de mooiste naaktslakken (Nudibranchs)

Duiken in de grevelingen is gratis. Een echte aanraders zijn de zeedahlia's bij de Kerkweg.

Oosterschelde - Zeeland

Duiken in Nederland op zijn mooist en zijn slechts. Door de open verbinding met de zee vind je hier de grootste bio-diversiteit, maar soms ook harde stromingen en slecht zicht.

De meeste duiklocaties vergen een goede kennis van stromingsduiken en duiken op de kentering. Een beperkt aantal stekken is maar geschikt voor beginners.

Absolute aanraders zijn de sepia's rondom mei en de zeepaardjes in de zomer.

overige locaties

Bovenstaande lijst is verre van compleet en Aquatic Explorers begeleid ook duiken naar:

 • Thorn
 • Nionplas
 • Zevenhuizerplas
 • Oostvoornse meer
 • Slijk-Ewijk
 • Groene heuvels
 • Kraaijenbergse plassen
vragen over de begeleide duiken?

Wil jij deelnemen aan de begeleide duiken of heb je vragen? Neem dan contact op middels de contact pagina of stuur een mail. Je zult dan zo spoedig mogelijk een antwoord ontvangen.

neem contact op!