padi sidemount duiken specialty

prijs:

€ 299,- pp

inclusief:
  • studiematerialen
  • instructeurskosten
  • certificeringkosten
exclusief:
  • lucht/gassen
  • uitrusting
  • entree
  • vervoer
duur:

in overleg

team grootte:

maximaal 3

Als je gaat duiken dan draag je de duikfles op je rug, toch? Dat was jaren lang de standaard, maar dat is tegenwoordig niet meer zo van vanzelfsprekend. Je kunt je flessen aan je zij dragen, waarmee je rug ontlast wordt en je meer flexibiliteit hebt om te stroomlijnen.

Zo is het mogelijk twee kleinere, en dus lichtere, flessen te dragen in plaats van 1 zware. Je brengt je 2 lichte flessen een voor een naar de waterkant en dan clip je ze gewoon aan je harnas. Wanneer je het water uit wilt clip je de flessen gewoon los en dus geen zwaar gesjouw na je duik.

In de sidemount specialty leer je precies hoe deze configuratie werkt en wat de voordelen en nadelen zijn, maar vooral hoe leuk sidemount duiken is!

toelatingseisen

  • 15 jaar of ouder
  • padi open water (of equivalent)
  • geen medische bezwaren of goedgekeurd door een arts

Voor technisch duikers, of duikers met ambities binnen het technisch duiken, is het mogelijk om meteen te beginnen aan de tec sidemount cursus.

opzet van de cursus

De eerste keer duiken in sidemount configuratie is altijd een beetje wennen. Een paar procedures zijn net even wat anders en vergen wat oefening. Daarom is de cursus opgedeeld in 3 gedeeltes:

theorie

De theorie wordt zelfstandig thuis gedaan. De huiswerk opgaven worden vervolgens voor de beschutwater sessie besproken

beschutwater

Duiken in de sidemount configuratie is toch even anders dan duiken met een gewone "backmount" configuratie. Je ademt nu uit twee flessen en je werkt met een longhose. Veel (nood-)procedures zijn daardoor anders.

Om je rustig de kans te geven te wennen aan de nieuwe configuratie zal je eerst in beschut water wat vaardigheden gaan oefenen. Ook gaan we je configuratie zo aanpassen dat je perfect uitgetrimd bent. Je zult merken dat je het snel onder de knie krijgt.

3 duiken

Nadat je alle vaardigheden in beschutwater onder de knie gekregen hebt en je op je gemak bent met de nieuwe configuratie ga je alles toepassen en verder verfijnen onder realistische omstandigheden.

vraag nu een vrijblijvend gesprek aan!

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn begint iedere cursus met een vrijblijvend online oriƫntatiegesprek via Zoom. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en kan ik een extra toelichting geven.

Na afloop van het gesprek heb jij een duidelijk beeld van de cursusopzet, de mogelijkheden en de prijs van de cursus. Uiteraard is het gesprek geheel vrijblijvend.

Boekingsformulier

Gebruik onderstaand formulier om jouw vrijblijvend orientatiegesprek aan te vragen. Na ontvangst van onderstaand formulier wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Geef het email waar we contact met je kunnen opnemen. Selecteer 1 of meerder onderwerpen waar je interesse in hebt. Gebruik de ctrl toetst om meerder opties te selecteren Geef een indicatie wanneer je beschikbaar bent voor het orientatiegesprek. Als je al specifieke vragen en/of opmerkingen hebt geef deze dan alvast aan.