Vervolg padi duik opleidingen

padi duikcursus aanbod

Na het behalen van je PADI open water duikbrevet is je duik carrière natuurlijk net pas begonnen. Er gaan nieuwe werelden voor je open en langzaam maar zeker kun je door meer ervaring op te doen en door vervolg cursussen te doen je duik grenzen verleggen. Hierbij kun je denken aan je PADI Advanced, een van de vele leuke specialty cursussen of misschien wel je rescue of Divemaster opleiding.

In de bijbehorende afbeelding kun je een overzicht vinden van de verschillende vervolg opleidingen in een handig stroom diagram. Korte omschrijving van de opties vind je verder op deze pagina.

De PADI advanced cursus

De eerste logische stap is om je PADI Advanced Open Water cursus te gaan doen. De doelstelling is dat je extra ervaring op gaat doen door in aanraking te komen met verschillende aspecten van het duiken.

Voor deze cursus moet je 5 verschillende adventure duiken doen om meer ervaring op te doen. De cursus geeft de cursist de ruimte om samen met de instructeur te bepalen welke adventure duiken de cursist graag wil doen.

Wil je graag weten uit welke adventure duiken je kunt kiezen?

Lees meer over de PADI advanced cursus

Het PADI specialty programma

Zo veel duikers, zoveel interesses. Sommige duikers houden van wrakken bezoeken. Andere houden meer van onderwater fotografie. Het PADI specialty programma stelt je in staat een cursus te vinden die past bij jouw interesse.

Specialties zijn korte cursussen die focussen op een enkel onderwerp. Voor de meeste specialties moet je een beetje theorie doen en ergens tussen de 2 en 4 duiken. Er zijn ook een paar specialties die geen duiken bevatten.

Specialties zijn de beste manier om je duiken uitdagend en leuk te houden. Hieronder staat een lijst van de verschillende specialties die Aquatic Explorers aanbiedt.

De PADI Rescue cursus

De Rescue cursus is volgens velen de leukste en zwaarste duikcursus die ze ooit gedaan hebben. Bij deze cursus leer je jouw focus te verleggen van jezelf en je buddy naar andere duikers.

Tijdens je open water cursus leer zelfredzaamheid. Je leert dus hoe jij voorkomt dat je zelf in de problemen komt. Bij de Rescue cursus leer je ook iets meer te kijken naar andere duikers. Je leert problemen vroeg te spotten en om deze vervolgens te voorkomen. Daarnaast leer je uiteraard ook hoe je kunt handelen als er toch onverhoopt iets mis gaat.

Zoals je ziet een hele belangrijke en uitdagende cursus die iedereen zou moeten doen

Lees meer over de PADI Rescue cursus

Divemaster opleiding

Is duiken ook voor jou een passie geworden? Dan is de PADI Divemaster opleiding de juiste keuze voor jou en is jouw eerste stap richting een leven als duik professional.

Om een divemaster te worden ga je eerst je eigen vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Vervolgens ga je leren te werken aan je leiderschapskwaliteiten en leer je voor groepen te staan en de leiding te nemen. Als divemaster kun je gaan werken als gids of assistent tijdens cursussen.

Lees meer over de padi divemaster opleiding

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag een cursus boeken? Of weet je nog niet zeker welke cursus jouw volgende stap is? Stuur ons gerust een mailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken op info@aquaticexplorers.nl