Doe een privé duikcursus

Een privé duikcursus is de beste manier om het maximale te halen uit je duikcursus. Je krijgt alle aandacht van de instructeur waardoor je alles op jouw eigen tempo kunt leren. Dat kan betekenen dat je sneller de cursus afrondt of meer tijd hebt zonder vervelende groepsdruk van mede-studenten.

Een privé cursus hoef je natuurlijk niet altijd alleen te doen. Je kunt er ook voor kiezen deze samen te doen met een buddy. Deze cursus is dan ook zeker zeer aan te raden voor koppels of gezinnen met kinderen.

Waarom kiezen voor privé cursussen

Waarom zou je kiezen voor een privé cursus? Een heel goede vraag met een paar verschillende antwoorden.

Het is belangrijk te beseffen hoe duikcursussen bij de meeste duikscholen gedaan worden. Over het algemeen zijn er tussen de 6 tot 8 cursisten per instructeur. Deze heeft dan vaak nog de hulp van een divemaster voor extra veiligheid.

Dit betekent dat de instructeur zijn aandacht verdelen moet over al deze cursisten

kwaliteit

Tijdens een privé duikcursus zijn er minder cursisten aanwezig. Hierdoor heeft de instructeur meer tijd voor jouw. Hierdoor kan er meer diepgang in de cursus gebracht worden en is er meer tijd om jouw te helpen als je moeilijkheden hebt.

Aan het einde van de cursus zullen de vaardigheden en kennis beter ingesleten zijn. Je kunt dan ook met alle vertrouwen overal in de wereld gaan duiken.

veiligheid

Minder cursisten betekent meer aandacht voor jou tijdens de cursus. Dit heeft als gevolg dat je tijdens de zwembad duiken meer tijd hebt om je eigen vaardigheden te verbeteren in plaats van alle andere cursisten de oefening zien doen.

Als je dan uiteindelijk gaat duiken in het buitenwater heb jij je vaardigheden veel beter op orde en heb je veel meer controle over je duiken. Dit betekent dat de kans dat er iets mis gaat veel kleiner is.

Neem daar nog eens bij dat de instructeur alleen maar oog voor jou hoeft te hebben en dus veel eerder problemen kan zien aankomen en dus voorkomen.

tijd

Het belangrijkste voordeel van een privé duikcursus is de flexibiliteit met betrekking tot de planning. Er is de mogelijkheid om de cursus volledig af te stemmen op jouw agenda. De theorielessen, zwembad duiken en trainingsduiken.

Een bijkomend voordeel is dat je de cursus sneller kunt afronden dan gedurende een reguliere duikcursus. Theorielessen en zwembad duiken worden veel effectiever en daardoor is er minder tijd voor nodig zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

Maar het grootste voordeel is dat er ook meer tijd is. Heb jij moeite met bepaalde vaardigheden dan is er veel meer tijd om deze toch onder de knie te krijgen, zonder enige groepsdruk. Daarom is een privé duikcursus zeker aan te raden voor cursisten die moeite hebben met het klaren van hun oren of die verwachten misschien angstig te kunnen worden onder water.

Welke cursussen kun je doen

Bij Aquatic Explorers bieden we alle duikcursussen ook aan als een privé cursus. Lees meer over de meest populaire privé cursussen hier beneden.

PADI open water cursus

De PADI open water duikcursus is de meest populaire duikcursus in de wereld en is de eerste stap geweest voor miljoenen duikers wereldwijd.

Lees meer

familie cursus

Wil je met je gezin voor de vakantie allemaal je duikbrevet halen? Voor gezinnen heeft Aquatic Explorers een speciale aanbieding lopen.

Lees meer

vervolg cursussen

Ook voor vervolg duikcurssusen is een het de moeite waard te kiezen voor een privé cursus. Bij Aquatic Explorers kunt je terecht voor verschillende vervolg opleidingen. Al deze duikcursussen kunnen gedaan worden als privé cursus.

Lees meer

Geïnteresseerd? Neem contact op met ons

Wilt u graag een cursus boeken? Of graag wat meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op

U kunt ons bereiken door een email te sturen naar info@aquaticexplorers.nl