De zoeken en bergen specialty

PADI vervolg duik opleidingen advanced rescue divemaster specialty

Water heeft niet alleen een aantrekkingskracht op ons als duikers, maar op alle mensen. Echter voor veel mensen is de wereld onder de oppervlakte onbereikbaar. Dat betekent dat spullen die in het water vallen kwijt zijn voor de meesten. Niet voor jou als duiker, maar hoe vind je snel spullen terug? En hoe krijg ik zwaardere objecten veilig naar de oppervlakte? Dat zijn nu precies de vragen waar je antwoord op krijgt tijdens de zoeken en bergen specialty.

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met verschillende zoekpatronen en leer je de voordelen en nadelen van ieder zoekpatroon. Hiermee kun je een gedegen plan maken waarbij je de kansen op het vinden van je verloren object vergroot.

Je gaat aan de slag met het leggen en gebruik van enkele knopen. Je gaat dus onderwater dingen vastbinden. Iets dat moeilijker is dan je denkt

Vervolgens leer je hoe je veilig dit object kunt bergen. Je leert welke objecten je kunt bergen en dat die olietanker op de bodem van de Noordzee misschien niet zo haalbaar en veilig is voor jou. In het water ga je aan de slag met een hefbalon en leer je hoe deze veilig te gebruiken. Uiteraard is er ook voldoende mogelijkheid om lekker te oefenen hiermee.

Cursus opzet

PADI vervolg duik opleidingen advanced rescue divemaster specialty

instap eisen

De zoeken en bergen specialty bestaat uit 2 delen welke moeten worden afgerond

theorie

Als voorbereiding op de trainingsduiken moet je wat theorie doorwerken zodat je goed voorbereid aan het praktijk gedeelte kunt beginnen. Deze theorie kun je in principe gewoon thuis doornemen. Voor de duiken zal je samen met je instructeur vervolgens de huiswerk opgaven doornemen.

4 trainingsduiken

Tijdens de trainingsduiken ga je verschillende zoekpatronen oefenen. Hierbij ligt de nadruk op het effectief gebruiken van je kompas. Als je deze patronen onder de knie hebt ga je oefenen knopen leggen onderwater. Om die vaardigheden vervolgens te gebruiken om een object te vinden en een liftbalon veilig omhoog te sturen.

Kosten

niet inbegrepen

  • duik uitrusting
  • vervoer

3

?euro

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag een zoeken en bergen specialty cursus boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een mailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl