De wrakduik specialty

Wrakken zijn vaak duikplaatsen die het meeste tot de verbeelding spreken. Ze zijn vaak een hele unieke combinatie van menselijke historie en een geweldig onderwater leven. Het is dan ook geen verrassing dat veel duikers een fascinatie hebben voor wrakken. Wrakken hoeven niet altijd boten te zijn. Het kunnen net zo zeer een vliegtuig, helikopter of auto zijn. Genoeg variatie dus.

Wrakken zijn vaak magneten voor onderwater leven, leg een wrak op een kale zandbodem en binnen een paar jaar is het hele wrak vol met leven. Toch kan er veel gevaar schuilen in en rondom wrakken.

Dat en nog veel meer is precies wat je leert tijdens de wrak duik specialty. Zo leer je meer over veiligheidsoverwegingen in en rondom wrakken en ga je leren hoe je een wrakken spoel moet gebruiken.

Cursus opzet

instap eisen

De wrakduik specialty bestaat uit 2 delen welke moeten worden afgerond

theorie

Om veilig op wrakken te kunnen duiken zul je goed de risico's moeten kunnen inschatten en speciale technieken gebruiken. Deze zullen behandeld worden in het theorie boek welke je zelfstandig kan doornemen. Voor de duiken zal je samen met je instructeur vervolgens de huiswerk opgaven doornemen.

4 wrak duiken

Tijdens de wrakduiken ga je van een wrak de gevaren en interessante punten in kaart brengen en leer je hoe die informatie te gebruiken om je duik te plannen. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van een wrakken spoel en hoe je met speciale vintechnieken kunt voorkomen dat je veel stof laat opwaaien.

Kosten

niet inbegrepen

  • duik uitrusting
  • vervoer

3

?euro

Geinteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag de wrakduik specialty boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een emailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl