De sidemount specialty

Als je gaat duiken dan draag je de duikfles op je rug, toch? Dat was jaren lang de standaard, maar dat is niet meer zo van vanzelfsprekend. Je kunt ook je flessen aan je zij dragen. Hierdoor haal je die zware fles van je rug, waarmee je rug ontlast wordt en je hebt meer flexibiliteit en opties om te stroomlijnen.

Ook kun je twee kleinere, en dus lichtere flessen dragen in plaats van 1 zware. Je brengt je 2 lichte flessen een voor een naar de waterkant en dan clip je ze gewoon aan je harnas. Wanneer je het water uit wilt clip je de flessen gewoon los en dus geen zwaar gesjouw na je duik.

In de sidemount specialty leer je precies hoe deze configuratie werkt en wat de voordelen en nadelen, zijn.

Cursus opzet

instap eisen

Als je gaat duiken in sidemount configuratie zal dat in het begin een beetje wennen zijn. Ook zijn er een paar procedures die net even wat anders aangepakt moeten worden. Daarom is de cursus opgedeeld in 3 gedeeltes:

theorie

Bij deze specialty hoort een beetje theorie, welke je thuis doorneemt. De huiswerk opgaven worden vervolgens voor de zwembad sessie besproken

zwembad

Duiken in de sidemount configuratie is toch even anders dan duiken met een gewone "backmount" configuratie. Je ademautomaten bevinden zich op andere plaatsen en je werkt nu opeens met een longhose en een shorthose. Hierdoor zullen sommige nood procedures anders gaan lopen.

Om je rustig de kans te geven te wennen aan de nieuwe configuratie zal je eerst in het zwembad wat vaardigheden gaan oefenen. Ook gaan we je configuratie zo aanpassen dat je perfect uit getrimd bent. Je zult merken dat je het snel onder de knie krijgt.

3 buiten water duiken

Nadat je alle vaardigheden in het zwembad onder de knie gekregen hebt en je op je gemak bent met de nieuwe configuratie zul je ook in de 3 buitenwater duiken je vaardigheden nog een keer oefenen en verder verfijnen.

Kosten

niet inbegrepen

  • sidemount uitrusting
  • vervoer

Deze cursus kan alleen geboekt worden als een prive cursus.

1

?euro

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag jouw sidemount cursus boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een mailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl