De self reliant specialty

PADI vervolg duik opleidingen advanced rescue divemaster specialty

De self-reliant cursus zorgt ervoor dat je technieken gaat leren waardoor je minder, of niet meer, afhankelijk bent van je buddy in nood situaties. Dit zijn waardevolle vaardigheden voor onder andere fotografen, divemasters en duikers die vaak met onervaren duikers duiken. Met de cursus wordt je niet alleen een betere duiker maar ook een betere buddy

Je leert dus in feite hoe je veilig kunt solo duiken, echter is de cursus niet alleen maar bedoeld om duikers op te leiden tot solo-duiker. Solo duiken brengt extra risico's met zich mee waar je je niet tegen kunt wapenen met vaardigheden en daarom is het duiken met een buddy nog altijd de veiligste keuze.

Tijdens de cursus ga je leren om te plannen voor iedere noodsituatie onderwater en daar vervolgens een passend antwoord op te hebben. Hierdoor reduceer je de risico's als je buddy even iets verder weg is en hoef je niet altijd op je buddy te vertrouwen in het geval van een noodsituatie. Dit vermindert stress en zal ervoor zorgen dat die noodsituatie meer aanvoelt als een klein probleem dan een noodsituatie.

Kortom een zeer uitdagende specialty waar zelfs de meest ervaren duiker nog zijn voordeel mee kan doen

Cursus opzet

Instap eisen

De self reliant specialty bestaat uit 2 delen welke moeten worden afgerond

theorie

Om je goed voor te bereiden op je trainingsduiken dien je wat theorie door te nemen. Deze theorie kan zelfstandig thuis gedaan worden. De huiswerk opgaven worden vervolgens voor de trainingsduiken besproken. Mocht er behoefte zijn aan theorielessen dan is dit natuurlijk ook mogelijk.

Vaardigheden beoordeling

Om deze specialty cursus met succes af te ronden dient de cursist zijn eigen vaardigheden op pijl te hebben. Omdat het minimale aantal duiken geen garantie is voor het niveau van de verschillende vaardigheden van de duiker worden deze tijdens een aparte sessie beoordeeld.

Na deze sessie kan er begonnen worden met de cursus. Zijn er vaardigheden nog onder de maat dan kan er tijdens deze sessie aan geoefend worden. Is dat nog niet voldoende dan wordt er samen een opleidingsplan op gesteld, waarbij de cursist, met zijn eigen buddy's, ook zelfstandig aan zijn vaardigheden kan gaan oefenen.

Minimaal 3 trainingsduiken

Voor deze specialty dient de cursist minimaal 3 trainingsduiken te maken. Tijdens deze duiken ligt de nadruk op veilig duik gedrag en ga je leren gebruik te maken van een alternatieve luchtvoorziening. Het gebruik van een DSMB zal ook veelvuldig geoefend worden. Je zult noodsituaties simuleren en daar vervolgens effectief op reageren.

Kosten

niet inbegrepen

  • duik uitrusting
  • vervoer

3

?euro

Geinteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag de self reliant specialty cursus boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een mailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl