De PADI Rescue cursus

Duikers redden, dat is wat je denkt als je de naam "Rescue" hoort en dat is precies wat je gaat leren. Het blijft echter niet bij het redden van duikers, een groot gedeelte van de cursus besteed ook aandacht aan het voorkomen van problemen. Je zult merken dat er tijdens deze cursus de focus gaat veranderen. Lag de nadruk tijdens de vorige opleidingen voornamelijk op jou en jouw duikvaardigheid, tijdens de rescue cursus ga je ook leren iets beter naar je buddy en andere duikers te kijken.

Alle duikers die hun rescue gehaald hebben zijn het er wel over eens. De rescue cursus was niet alleen de meest interessante en de leukste cursus die ze ooit gedaan hadden maar ook de zwaarste.

Dat betekent niet dat deze cursus alleen geschikt is voor de sterke duik(st)ers. Je leert verschillende technieken waarmee iedereen tot zijn beste vermogen een duiker in moeilijkheden kan helpen.

Cursus opzet

Instap eisen

De rescue cursus bestaat uit 3 verschillende delen:

theorie

Tijdens de theorie sessies ga je dieper in over de risico's van duiken. Hoe je problemen kunt spotten en hoe je deze vervolgens kunt voorkomen. Ook leer je hoe je moet handelen als problemen zich daadwerkelijk voor doen. Zo leer je te handelen bij DCI en andere aan duiken gerelateerde problemen.

Om je rescue cursus te kunnen afronden zul je in het bezit moeten zijn van een geldig EHBO of EFR diploma dat niet ouder is dan 24 maanden. Tijdens de theorie sessies is er echter ruimte om gedurende de cursus ook een EFR cursus af te ronden.

buitenwater

Tijdens de buitenwater sessies ga jij aan de slag met 10 verschillende vaardigheden en ga je werken aan jouw zelfredzaamheid.

de scenario's

Nadat je alle vaardigheden onder de knie hebt wordt de cursus afgerond door middel van 2 scenario's. Gedurende de scenario's gaan we een echte noodsituatie nabootsen. Hierbij zul jij als toekomstig rescue duiker de leiding moeten nemen en adequaat moeten handelen

Alle kennis die je hebt opgedaan zul je moeten toepassen om met deze nood situaties om te moeten gaan. Zeker het meest leuke en uitdagende gedeelte van de cursus.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag een rescue cursus boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een emailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl