De Nitrox specialty

Duiken met verrijkte lucht, oftewel Nitrox, biedt veel voordelen. Zo krijg je een langere bodemtijden en heb je kortere oppervlakte intervallen. Bij welke duiker klinkt dat nu niet als muziek in de oren. Het is ook niet voor niets dat dit de meest populaire specialty cursus is die PADI aanbiedt.

De hogere zuurstof gehaltes brengen echter wel een paar extra zaken met zich mee die je in overweging moet nemen bij het plannen van je duik en het gebruik van Nitrox. Dit is precies wat je leert tijdens deze specialty cursus.

Cursus opzet

instap eisen

De Nitrox specialty bevat 2 verplichte delen en 1 optioneel gedeelte. Deze specialty kan zowel gedaan worden als een puur theoretische cursus of met 2 optionele duiken.

theorie

Tijdens je open water cursus heb je concepten als druk en volume geleerd. Nu ga je deze kennis verder uitbreiden met het concept van partiele gasdrukken en de invloed hiervan op je duik. Je leert hoe je met een paar simpele formules en tabellen je duik moet plannen als je Nitrox gebruikt.

Ondanks het feit dat sommige de theorie uitdagend vinden kan iedereen het in een middag onder de knie krijgen.

zuurstof analyse workshop

Het is belangrijk bij het gebruik van Nitrox te weten welk gasmengsel er in je fles zit. Het is niet erg dat je vertrouwt dat de duikshop je het goede mengsel gegeven heeft, maar jij loopt het risico dus jij moet zelf altijd meten wat er in je tank zit. Gedurende een korte workshop leer je hoe een zuurstof analyser werkt en hoe je zelf je tank moet analyseren. Vervolgens ga je jouw computer instellen met het correcte mengsel.

Optionele duiken

Als je eenmaal je duikplanning hebt aangepast op het door jou zelf gemeten mengsel en de computer correct hebt ingesteld ben je helemaal klaar om te gaan duiken. Tijdens de duik zul je echter niet zoveel merken van het gebruik van Nitrox. Het ruikt en smaakt namelijk niet anders dan gewone lucht. Het enige dat je zou kunnen opmerken is dat je computer een langere no-deco tijd aangeeft en laat dat nu precies zijn waarom je deze cursus doet.

Kosten

niet inbegrepen

  • vervoer
  • de optionele duiken

3

?euro

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag een Nitrox specialty cursus boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een mailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl