De navigatie specialty

Tijdens het duiken moet je constant navigeren. Het is namelijk meestal niet altijd aan te raden om overal zomaar naar de oppervlakte te gaan om te kijken. Zeker in Nederland kan navigeren soms een hele uitdaging zijn als het zicht wat slechter is dan normaal.

Tijdens je open water cursus is er natuurlijk al wat tijd besteed aan het navigeren onder water en het gebruik van een kompas. Tijdens de navigatie specialty ga je deze kennis en vaardigheden verder uit bouwen. Zo ga je leren hoe je natuurlijke referentie punten kunt gebruiken om te navigeren en ga je door je kompas te gebruiken complexere routes afleggen.

Als je deze technieken samen gaat gebruiken dan komen ze helemaal tot hun recht en ga jij nooit meer verdwalen.

Cursus opzet

instap eisen

De navigatie specialty bestaat uit 2 delen welke moeten worden afgerond

theorie

Bij deze specialty hoort een beetje theorie, welke je thuis doorneemt. De huiswerk opgaven worden vervolgens voor de duiken besproken

3 duiken

Bij de navigatie specialty horen 3 duiken. Tijdens deze duiken ga je verschillende methodes oefenen om afstanden in te schatten en complexere routes navigeren door alleen gebruik te maken van je kompas. Ook ga je zoekpatronen gebruiken en een onderwaterkaart maken.

Kosten

niet inbegrepen

  • duik uitrusting
  • vervoer

3

?euro

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag een navigatie specialty boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een emailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl