De nachtduik specialty

Duiken als in het donker is een bijzondere ervaring. Een duikstek die je al honderd keren overdag gezien hebt ziet er opeens heel anders uit. Je komt leven tegen dat zich overdag schuil houdt. Ook zie je alleen wat het licht van je duiklamp beschijnt. Dit maakt nachtduiken toch altijd net iets spannender dan een duik overdag.

Tijdens de cursus leer je speciale technieken om te duiken in het donker. Zo leer je hoe je effectief een duiklamp kunt gebruiken. Je gebruikt deze namelijk niet alleen om dingen te zien maar ook om met je buddy te communiceren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het navigeren als het donker is.

Cursus opzet

instap eisen

De nachtduik specialty bestaat uit 2 delen welke moeten worden afgerond

theorie

Bij deze specialty hoort een beetje theorie, welke je thuis doorneemt. De huiswerk opgaven worden vervolgens voor de trainingsduiken besproken

3 duiken

Bij de nachtduik specialty horen 3 duiken en deze duiken vinden uiteraard plaats als het donker is. Het doel van deze duiken is dat jij comfortabel bent met het duiken als het donker is en met het gebruik van een duiklamp om te communiceren. Ook ga je een navigatie oefening doen, omdat het als het donker is vaak moeilijker is om de weg terug te vinden.

Kosten

niet inbegrepen

  • duik uitrusting
  • vervoer

3

?euro

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag een nachtduik specialty boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een mailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl