De divemaster opleiding

De divemaster opleiding is de eerste opleiding tot een duik professional. Een divemaster is opgeleid om duiken te leiden en als assistent te fungeren tijdens duikcursussen. Er zijn zelfs een paar PADI cursussen die de divemaster zelfstandig mag geven.

Van een divemaster mag verwacht worden dat hij zijn eigen duik kennis en vaardigheden op orde heeft en dat hij een leiderschapsrol kan aannemen.

Cursus opzet

Instap eisen

De divemaster opleiding bestaat uit 3 verschillende delen;

theorie

Van een divemaster wordt verwacht dat hij zijn theorie kennis op orde heeft. De theorie tijdens de divemaster opleiding heeft een stuk meer diepgang. De theorie wordt in principe zelfstandig gedaan met behulp van het boek en werkboek. Als de divemaster kandidaat klaar is dan moet er een schriftelijk examen worden afgelegd. De theorie is uitdagend en wordt vaak onderschat door de cursisten.

duik vaardigheden

Als divemaster moeten je duikvaardigheid op orde zijn. Je moet in staat zijn om oefeningen te demonstreren voor beginnende duikers. Om tot dit punt te komen zul je vaak moeten oefenen. Zo zul je alle open water vaardigheden en rescue vaardigheden moeten beheersen en moet je zwem conditie op pijl zijn.

praktijk ervaring

Als divemaster zul je een leiderschapsrol op je moeten nemen. Je zult zelfstandig groepen gidsen en als assistent fungeren tijdens cursussen. De enige manier dit te leren is door zelf te doen. Je zult dus een paar keer meelopen met een instructeur om vervolgens zelf de leiding te nemen terwijl de instructeur toe kijkt.

Als divemaster mag je ook bepaalde cursussen zelfstandig geven. Uiteraard zul je ook leren hoe je deze programma's moet draaien.

Geinteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag de divemaster opleiding boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een emailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl