Op dit moment is deze cursus niet beschikbaar.

Haal nu je PADI Open Water duikbrevet

Leer duiken in Nederland en haal je duikbrevet. Of zoals sommige het noemen, haal je padi. Er zal een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden aan je open gaan en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Onderwater ademen en gewichtloos door het water zweven is op zich zelf al een geweldige ervaring. Je voelt je als een superheld in een vreemde wereld. Je waant je als een ware astronaut gewichtloos in de ruimte. Alleen dat is een geweldige reden om te leren duiken, maar duiken heeft zoveel meer te bieden.

Neem de tijd om een goede instructeur te zoeken en bezuinig daar niet te veel op. Een goede opleiding staat garant voor veel meer plezier en bovenal meer veiligheid. Onthoud dat je onderwater alleen veilig bent vanwege je uitrusting en jouw vaardigheden. Door te kiezen voor een PADI instructeur kies je voor een opleiding die gebaseerd is op meer dan 50 jaar vernieuwing en een zeer strikte kwaliteitscontrole. Lees hier meer over PADI of ga naar de PADI website.

De PADI Open Water diver cursus

De PADI Open Water Diver cursus is ’s wereld’s meest populaire duikcursus en heeft miljoenen mensen geïntroduceerd in de avontuurlijke wereld van het duiken.

Het doel van de PADI Open Water cursus is om duikers te leren zelfstandig en veilig te kunnen duiken. Uiteraard altijd in het bijzijn van een buddy. Je mag dan overal in de wereld uitrusting huren en de wonderbaarlijke onderwater wereld gaan verkennen tot een maximum diepte van 18 meter.

Wie kan de duikcursus doen

Iedereen die
  • 10 jaar of ouder is
  • geen medische aandoeningen heeft. Meer info
  • redelijk kan zwemmen

Wat leer je tijdens de cursus

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aanbod:

  • Hoe de uitrusting werkt en hoe je deze onderhoudt
  • De theorie achter het duiken
  • Hoe een duik veilig te plannen
  • Hoe met problemen om te gaan en deze te voorkomen

De cursus bestaat uit een theorie, zwembad en een buitenwater gedeelte.

de theorie

Het theorie gedeelte bestaat uit het doornemen van de PADI open water handleiding met de daarbij horende huiswerk vragen. De cursus wordt vervolgens afgesloten met een multiplechoice examen. Je kunt de theorie zelfstandig thuis doen of klassikaal. Geheel afhankelijk van jouw voorkeur.

eerst oefenen in het zwembad

Vervolgens wordt in het zwembad onder gecontroleerde omstandigheden de basis gelegd. Je leert onderwater ademen en te vertrouwen op je uitrusting. Het is hierbij belangrijk dat je op je gemak bent onderwater voordat je naar het buitenwater gaat. Gedurende de verschillende zwembad lessen zul je ook al eens alle vaardigheden oefenen voordat je deze in het buitenwater gaat doen.

de buitenwater duiken

Nadat je alles in het zwembad onder de knie gekregen hebt is het tijd echt te gaan duiken. Je gaat dan minstens 4 buitenwater duiken doen. Tijdens deze buitenwater duiken is het belangrijk dat jij je als een vis in het water gaat voelen en alle vaardigheden ook daar kunt uitvoeren. Tijdens de buitenwater duiken zal je ook dieper gaan en meer rekening met je omgeving moeten gaan houden.

Cursus locaties en opties

locaties

De zwembad sessies van de open water cursus kunnen in verschillende steden in zuid Limburg worden aangeboden.

de vakantie cursus

Zie je er erg tegen op om in de Nederlandse wateren je duikbrevet te halen? Doe de vakantie cursus.

Hierbij doe je de theorie en zwembad sessies hier in Nederland om vervolgens de cursus af te maken op vakantie.

de familie duikcursus

Wil je graag je duikbrevet halen samen met het hele gezin? Doe dan de familie cursus.

Tijdens de familie duikcursus is er extra aandacht voor de kinderen en wordt er specifiek in gegaan op het duiken van en met kinderen

de prive duikcursus

Wil je graag het meeste halen uit je duikcursus? Doe dan een privé cursus.

De privé cursus stelt je instaat het maximale uit je cursus te halen. Je hoeft geen rekening te houden met andere studenten en kunt op je eigen tempo de cursus doorlopen.

De privé cursus is bijzonder geschikt voor de drukke professional of koppels.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Wilt u graag een cursus boeken? Of graag wat meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op

U kunt ons bereiken door een email te sturen naar info@aquaticexplorers