Je duikbrevet halen in Gulpen

Op dit moment is deze cursus niet beschikbaar.

De PADI Open Water Diver cursus is ’s werelds meest populaire duikcursus en heeft miljoenen mensen geïntroduceerd in de avontuurlijke wereld van het duiken.

Het doel van de PADI Open Water cursus is om duikers te leren zelfstandig veilig te kunnen duiken. Uiteraard altijd in het bijzijn van een buddy. Je mag dan overal in de wereld uitrusting huren en gaan duiken tot een maximum diepte van 18 meter.

Voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar oud is er het junior open water certificaat. Aan dit certificaat zitten afhankelijk van de leeftijd andere of extra voorwaarden vast. Het moment dat ze 15 jaar worden gaat deze automatisch over in een volwaardig PADI Open Water certificaat.

Wil je leren duiken met het hele gezin? Kijk dan eens naar onze familie cursus

Cursus opzet

Instap eisen

De open water cursus bestaat uit 3 verschillende delen;

theorie

Om te kunnen duiken zul je een beetje moeten begrijpen wat er allemaal gebeurt met jou, je omgeving en je uitrusting. Daarom zul je wat kennis moeten op doen. Dit kun je op een paar verschillende manieren doen. De theorie is zeker niet moeilijk, maar vergt wel even wat tijd.

Je kunt er voor kiezen om de theorie klassikaal behandeld te krijgen. Dit is vaak de beste keuze voor cursisten die van zich zelf weten slecht uit te voeten te kunnen met studieboeken of online leren. Je bereidt je nog steeds thuis voor met behulp van het boek, vervolgens wordt de stof nog eens behandeld door de instructeur zodat je direct vragen kunt stellen. Deze theorie sessies worden in principe gehouden bij de duikwinkel in Voerendaal. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om deze elders te organiseren.

Een andere optie is om de theorie geheel zelfstandig tot je te nemen. Is studeren geen probleem voor jou dan is dit zeker de beste optie. Je kunt ervoor kiezen dit te doen door gebruik te maken van een boek of door de theorie online te doen.

Als je overtuigd bent van je kennis dan is het tijd om je examen te maken, een multiple choice examen met 50 vragen.

zwembad

Onderwater ademen is de eerste keer spannend voor de meeste cursisten. Daarbij moet je een serie van vaardigheden oefenen die je in staat stellen veilig te kunnen duiken. Deze vaardigheden oefen je eerst in de comfortabele omgeving van het zwembad. Alle oefeningen zijn verdeeld over 5 zwembad duiken. Deze duiken kunnen achter elkaar plaats vinden dus het kan zijn dat er minder dan 5 zwembad sessies nodig zijn. Dit is helemaal afhankelijk van hoe zeer jij je op je gemak voelt in het water en je de vaardigheden eigen maakt.

Voor de cursisten in de omgeving Gulpen bieden we deze sessies aan in Mosaqua.

buitenwater

Nadat je hebt laten zien alle vaardigheden onder de knie te hebben is het tijd om echt te gaan duiken. Je verruilt dan het zwembad voor de Boschmolenplas.

Hier ga je 4 buitenwater duiken doen. Tijdens deze duiken zul je de vaardigheden uit het zwembad gaan herhalen. Zie het als een soort examen. Gelukkig is er tussen de vaardigheden nog genoeg tijd om de boel een beetje te verkennen en ook echt te duiken.

Deze 4 duiken worden in principe verdeeld over 2 dagen, maar als de omstandigheden dit niet toelaten dan kan het zijn dat de duiken verspreid worden over meerdere dagen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Wil je graag je duikcursus boeken? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur ons gerust een emailtje en dan kunnen we samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar info@aquaticexplorers.nl