Duik blogs

Waarom padi

Waarom zou je kiezen voor een PADI? Voordat deze vraag beantwoord kan worden is het goed eerst wat achtergrond informatie te geven over de duik-industrie in het algemeen.

Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er in Nederland (en dat geldt voor de meeste landen) geen wettelijke verplichting is om een duikbrevet te hebben. Puur wettelijk gezien kan iedereen een setje aantrekken en gaan duiken. Uiteraard wordt dit ten zeerste afgeraden om voordehand liggende redenen.

De duik industrie heeft echter zichzelf in sterke mate gereguleerd. Zo zal het moeilijk zijn een duikwinkel te vinden die je uitrusting zal verhuren zonder dat je kunt aantonen dat je kunt duiken. Zo probeert de duik industrie de negatieve commotie rondom ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen.

Lees de hele blog

Medische verklaring

Duiken is heel relaxed maar er zijn wel een paar medische aandoeningen die voor een sterk verhoogd risico zorgen tijdens het duiken. Om deze extra risico's te voorkomen moet je een medische checklist/verklaring invullen voordat je gaat deelnemen aan de cursus.

Mocht je onverhoopt toch ergens met een ja op moeten antwoorden dan betekent dat niet per definitie dat je niet mag duiken. Je moet dan goedkeuring krijgen van een arts. Deze goedkeuring mag iedere arts geven.

Lees de hele blog